top of page
IMG_0387.JPG

PART OF THE KALEIDOSCOPE:

From each perspective you are included

De caleidoscoop: een optisch instrument waarmee je omgeving als een kleurrijke en glinsterende collage wordt weergegeven. Foto-expositie Part of the Kaleidoscope: from each perspective you are included nodigt je uit om naar de wereld te kijken zoals naar een caleidoscopisch beeld, bestaande uit talloze fragmenten, maar allemaal onderdeel van één groot schitterend kleurenspectrum. Het staat symbool voor een diverse en inclusieve samenleving, waarin iedereen als individu onmisbaar is in het grotere geheel. 

 

De geportretteerden, gefotografeerd met een caleidoscopische lens door fotograaf Anne van Zantwijk, voelen zich allemaal sterk verbonden met de LGBTQIA+ community. Ze hebben elk hun eigen achtergrond, genderidentiteit en seksuele oriëntatie. Niemand is hetzelfde en iedereen heeft zijn eigen verhaal. En toch zijn ze allemaal gelijkwaardig en onlosmakelijk met elkaar verbonden. 

 

De expositie is onderdeel van een breder project ter gelegenheid van Pride Amsterdam 2023, opgezet in nauwe samenwerking met Tess van Zwol Pride. Het caleidoscopische thema en de portretten zijn te zien op haar Canal Parade boot ‘Kaleidoscope’. Daar zal dezelfde boodschap worden uitgedragen: from each perspective you are included.

  • Instagram
  • Instagram
bottom of page