top of page

WENDE (ZIJ/HAAR)

"Ik ben een vrouw met een transgender achtergrond met een hele lieve en knappe vriend. Hiervoor was ik een homoseksuele man. Het was een weg vol pijn, eenzaamheid en verwarring. Met ook heel veel liefde, begrip en steun. Het heeft lang geduurd voor ik klaar was om mezelf het geluk te gunnen. Ik heb geleerd dat de wereld een plek is vol kleur en niet alleen grijs.

 

Ik ben nog steeds zoekende naar wie ik ben als vrouw. Waar voel ik me goed bij en waarbij niet. Wat doe ik omdat ik (of anderen) denk dat het bij vrouw-zijn hoort en wat doe ik voor mezelf.  Het blijft me verbazen hoe anders de wereld is voor heteroseksuele vrouwen dan voor homoseksuele mannen. Een ontdekkingstocht in een compleet nieuwe wereld. 

 

De vraag of ik passabel ben blijft belangrijk en bepaalt in belangrijke mate mijn interactie met anderen. Voel ik me prettig dan ben ik open, vrolijk en spontaan. In situaties buiten mijn comfortzone ben ik gesloten en onhandig.  Vooral het maken van nieuwe contacten en het ondernemen van nieuwe dingen blijft spannend. Altijd is er die vraag: zien of horen mensen het?

 

Ik wens iedereen de mogelijkheid om over het hek van je eigen wereld heen te kunnen kijken en een groter vermogen om het anders zijn en denken van anderen te incasseren. Zo komt er ruimte voor een gesprek en begrip. Ik ben trots op wie ik ben en wat ik heb bereikt. Dat vind ik belangrijk om te delen. Ik wil graag laten zien dat iedereen een stralende lach verdient."

Wende - Part of the Kaleidoscope7619_(c)Anne van Zantwijk_ruim.jpg
bottom of page