top of page

PEPIJN (HIJ/HEM)

"Ik heb mijn geaardheid altijd als iets heel los gezien. Zoiets als 'ik vind leuk wie ik leuk wil vinden en ik zie verder wel wat er gebeurt'. Wie dat dan is kan altijd verschillen en ik sta open voor heel veel dingen. Het gaat mij echt meer om het individu/persoon dan of het een jongen of meisje is. Dit zou je de term panseksueel kunnen geven, wat gewoon inhoud dat het je om het persoon zelf gaat en dat de 'verpakking' je niet heel veel uitmaakt, maar het liefst leef ik het leven lekker los en geef ik mezelf helemaal geen label.

 

De mensen met wie ik om ga zijn allemaal heel accepterend en zouden mij nooit voor iets stoms uitmaken om wie ik ben. In Hilversum, waar ik woon, kan er wel echt opstand zijn tegen mensen zoals ik, maar ik heb ondertussen wel geleerd dat het geen zin heeft om daar überhaupt aandacht aan te geven. Ik heb wat dat betreft ook nooit echt moeite gehad daarmee en laat die woorden allemaal van me af glijden. Het zegt voor mij alleen maar dat die mensen zo inhoudsloos zijn dat ze je liever gaan uitschelden dan een gesprek met je willen aangaan en willen luisteren naar de andere kant van het verhaal. Dus dat is sowieso, op wat voor manier dan ook, niet mijn tijd waard.

 

Ik voel me wel onderdeel van de LGBTQIA+ community, maar wil wel graag mezelf blijven dus voel me vooral verbonden met de mensen uit de community omdat je ook veel gedachtegangen en ervaringen deelt. Ik zou alleen niet graag een stempel ‘panseksueel’ of ‘biseksueel’ krijgen: deze benamingen beschrijven dan misschien wel hoe ik me voel, maar ze hebben niks te maken met wie ik zelf ben."

Pepijn - Part of the Kaleidoscope7322_(c)Anne van Zantwijk_staand.jpg
bottom of page