top of page

MISS ICY (HIJ/HEM & ZIJ/HAAR)

"De zoektocht begon echt in mezelf. Wat maakt mij echt gelukkig? Toen kwam het erop neer dat ik niet vrouw wil zijn, ik wil mijn vrouwelijkheid kwijt. Dat is het mooie aan drag, er zijn zo veel vormen van drag, niks is raar. Die invulling kan je zelf maken, hoe je er uit wil zien. Als Miss Icy kan ik mezelf als man veel meer waarderen dan voordat ik drag deed. Drag voelt voor mij een beetje als therapie, het maakt mij zo gelukkig. 

 

Homo zijn, daar ben ik heel trots op. Vroeger voelde ik me een beetje verdwaald: ‘wat ben ik nou?’ Heel veel dingen die ik echt leuk vond, kwamen in de vrouwenwereld voor. Nu dat ik ouder ben kan ik zeggen dat ik zeker in mijn schoenen sta als homo, maar ook dat ik mijn vrouwelijkheid kwijt kan als drag queen. Als ik Miss Icy ben, voel ik me als de vrouwelijke versie van mezelf. 

 

Ik heb het geluk dat mijn familie en geliefden allemaal heel erg accepterende zijn, dus ik heb daar nooit last van gehad. Ik mag zijn wie ik wil zijn. Ik ben heel blij dat ik Nederland woon, alhoewel heb ik soms het gevoel dat we een stap vooruit doen en 2 stappen achteruit. Heel veel mensen in onze community worden in elkaar geslagen, omdat ze zijn wie ze zijn. Dit gebeurt gewoon in een land waar LGBTQ+ legaal is. Daarom is pride ook zo nodig. Ik ben zeker niet bang, maar ik ben wel heel voorzichtig. Ik voel me wel vrij om te zijn wie ik ben, al heeft dat soms z'n beperkingen.

 

Wees lief voor elkaar. Als je iets niet oké vindt, kijk de andere kant op. Haat is totaal niet helend voor deze wereld. Als iedereen wat meer tolerant was, dan zou iedereen lekker zichzelf kunnen zijn. Heb respect voor elkaar, daar begint het mee. "

Miss Icy - Part of the Kaleidoscope7154_(c)Anne van Zantwijk_staand.jpg
bottom of page