top of page

LEVI (HIJ/HEM)

"Mijn gender-identiteit omschrijf ik nu als non-binair transman. Wat voor mij inhoudt dat ik mij identificeer als non-binair, omdat ik de labels man/vrouw helemaal heb losgelaten. Ik weet niet hoe een andere man zich voelt, ik weet niet hoe een andere vrouw zich voelt, ik weet alleen dat we er allemaal op een andere manier uitzien en hopelijk allemaal op een manier die we zelf het prettigst vinden. 

Ik identificeer mij ook als transman, want ik ben iemand die in transitie is gegaan van vrouw naar man. Mijn geaardheid is (tot nu toe) hetero, al sta ik steeds meer open voor meer dan alleen cisgender vrouwen. Misschien ben ik ‘ontdekkend panseksueel’?

 

Over mijn genderidentiteit ben ik pas gaan twijfelen en ontdekken toen ik een jaar of 20 was, 6 jaar geleden. Tot die tijd had ik de woorden er niet voor, maar achteraf gezien ben ik altijd non-binair geweest. Eerder heb ik mijn geaardheid als lesbisch geïdentificeerd, al voelde dat niet helemaal passend. Maar gezien ik ‘een vrouw’ was en op vrouwen viel, was dat voor mijn gevoel toen de enige optie. Mijn vrouw (6,5 jaar geleden nog vriendin) liet mij erg vrij in mijn gedachten en gevoelens en had woorden voor wat ik voelde. Dankzij haar kon ik er achter komen wie ik ben en wat ik wil(de).   

 

Toen ik voor de buitenwereld als vrouw door het leven ging, durfde ik niet met mijn benen over elkaar te zitten, ‘zoals vrouwen doen’, ik durfde ook niet naar andere mannen te kijken, "want ik was toch geen homo!". Daar in ben ik zo gegroeid en zo vrij geworden. Ik zit, loop, sta, kijk, hoe en naar wie ik wil. Gewoon zoals ik ben, het is goed."

Levi - Part of the Kaleidoscope7703_(c)Anne van Zantwijk_staand.jpg
bottom of page