top of page

JESS (HIJ/HEM)

"Ik heb een verstandelijke beperking, en daardoor heb ik eigenlijk 4 verschillende leeftijden: ik ben volgens de kalender 52 jaar oud, mijn denkvermogen is als iemand van 18, mijn emotionele leeftijd is 7 en in transitiejaren ben ik ook 7. Ik neem mijn olifant overal mee naar toe. Hij staat symbool voor kracht. Ik heb er een stenen hartje in gedaan die ik zelf heb uitgekozen.

 

Ik zag 7 jaar geleden het programma ‘Hij is een zij’ op televisie en zag toen dat bestond wat ik al voelde te zijn: een transman. Ik wist zelf wel al wie ik was, maar had geen voorbeelden. Mijn doel is om volledige transitie door te maken, er zijn echter problemen met mijn gezondheid waardoor dit helaas niet goed mogelijk is. Ik sta al 2 jaar op de wachtlijst van de VU zodat er uitgezocht kan worden wat de opties zijn voor mij. Het duurt mede dankzij COVID allemaal heel lang, dat is iets wat ik wel heel moeilijk vind. Ik vind het vooral lastig dat de wereld je als vrouw blijft zien, ook al is Jessica echt nog wel een deel van mij na 52 jaar. Ik accepteer mijn situatie met stapjes steeds meer.

 

Ik was op zoek naar een plek voor transpersonen met een licht verstandelijke beperking. Café Oké bestaat wel, maar is gericht op de hele queer community. Ik heb daarom zelf het Transcafé LVB opgezet. We komen samen en doen workshops en spelletjes zoals Transeborden.”

Jess - Part of the Kaleidoscope8348_(c)Anne van Zantwijk_staand.jpg
bottom of page