top of page

AMINA (ZIJ/HAAR)

"Al van jongs af aan wist ik dat ik op vrouwen val. Ik ben heel blij dat ik mezelf nooit iets wijs heb gemaakt. Velen probeerden me gerust te stellen dat het maar een fase is. Terwijl ik gewoon echt voelde dat ik niet op jongens viel en er niets aan kon veranderen. 

 

Mezelf accepteren was een ander verhaal. Ik kom uit een gelovig gezin, ik ben opgevoed in een zeer streng islamitisch milieu. Uit de kast komen betekent familie verliezen. Al zouden mensen het denken, er wordt gezwegen want er heerst een enorm taboe op het onderwerp. In mijn tienerjaren besefte ik dat ik mijn familie verloren ben puur omdat ik niet mezelf mag zijn. Ik heb ermee leren leven. Mijn vrienden zijn mijn familie: ik heb geluk met de mensen die ik in mijn omgeving heb.

 

Ik hoor heel vaak het zinnetje “ik begrijp/snap het niet dus ik vind het raar.” Terwijl er ook geen moeite gedaan wordt om iets of iemand te begrijpen. Dat is heel jammer. Maar in zulke mensen steek ik ook geen energie. Ik wens de community vooral heel veel geduld toe. Uit ervaring weet ik dat mensen uit onwetendheid heel hard en negatief kunnen reageren. Na een tijd hebben die mensen er meestal ook spijt van en beseffen ze dat ze van je houden, no matter what."

Amina - Part of the Kaleidoscope6810_(c)Anne van Zantwijk_ruim.jpg
bottom of page