top of page

MARCO (HIJ/HEM)

"Ik ben getrouwd met een hele lieve vrouw die lesbienne is, maar ondanks haar geaardheid toch meer van mij houdt dan van iemand anders. Dat heeft mij als hetero man veel meer doen inzien welke vooringenomenheid, en discriminatie de LHBTI+ gemeenschap dagelijks ervaart. Sindsdien ben ik een sterke medestander van de community en wilde dat tonen door mee te doen aan dit project.

 

Of er gebeurtenissen, overtuigingen of vooroordelen zijn die ik heb moeten verslaan om te mogen zijn wie ik bent, bij mijzelf of anderen? Helaas niet, zou ik bijna zeggen. Het zou misschien goed zijn voor de blanke hetero-man als die wel vooroordelen zou moeten verslaan om beter begrip te krijgen voor anderen die dat wel moeten doen meemaken.

 

Mijn directe omgeving is minder inclusief dan ik altijd dacht. Door mijn relatie met een lesbienne merk ik dat er nog veel stomme “grapjes” worden gemaakt of indirect discriminerende uitspraken. Het verschil tussen de manier waarop de hetero-man of iemand uit de LHBTI+ gemeenschap wordt behandeld. Ik zou een samenleving willen wensen waarin mensen minder bezig zijn met hoe een ander zich noemt, welke voorkeuren hij of zij heeft of hoe je je leven wil leiden. Als je elkaar niet lastig valt, laat iedereen dan lief zijn voor elkaar."

Marco - Part of the Kaleidoscope7927_(c)Anne van Zantwijk_staand.jpg
bottom of page